^
Termékek
Frissítés
Kapcsolat
Árlista
Kottagrafika
Link

Letöltés Tudásbázis Könyv Referencia Oktatás Fórum

 

Oktató példák

A Finale a program telepítését és az oktatást nyomtatott anyaggal segíti. A tematikusan egymásra épülő leckék bepillantást nyújtanak a program sokrétűen felhasználható tulajdonságaiba. A könyv leckéit a programmal előtelepített mintapéldákkal együtt használva pillanatok alatt produktív munkát végezhet.
A Finale program használatát megtanulni nem olyan bonyolult dolog. Habár a program funkciók és opciók százait kínálja fel, a kezdetekben nincs mindenre szükség. Később, ha eljön az ideje, ráér belemélyedni az adott funkció rejtelmeibe.

 

Bemutató filmek (QuickStart Video Tips)

A Finale programlemezén 20 oktatófilm található (.avi formátumban), melyek a Finale legfontosabb alaptulajdonságait szemléleten, működés közben mutatják be. Arra szánták őket, hogy segítségükkel mielőbb elkezdhesse használni programját. Néhány video kifejezetten a Finale képességeivel foglalkozik, de a legtöbb anyag a Finale család összes tagjára vonatkozik, így azonosan alkalmazható a Finale, az Allero, a PrintMusic! és az ingyenes Notepad programokra is. 
Setting Up Your Score
How Finale Works
Navigating Your Score
Changing the Key, Time and Clef
The Simplest Way to Enter Notes
A Faster Way to Enter Notes
Entering Notes One At a Time With a MIDI Keyboard
Entering Notes By Playing an Instrument
How to Edit, Copy and Place An Area of Music
Adding Lyrics
Adding Chord Symbols
Adding Articulations, Expressions and Phrase Markings
Getting Measures and Systems to Fit
Playback Functions
Extracting Parts
Creating Tests, Worksheets and Dissertations
Scanning, Instant Orchestrations (and Piano Scores)
Plug-ins (Auto Harmonizing, Auto Rhythm Generator, and More)
Special Notation (Instrument Doubling, Tablature, Percussion, etc.)
How to Create Custom Technique Building Excercises
 

Iskolai oktatás

A Finale programot számos magyarországi iskola használja mindennapi tevékenysége megkönnyítésére, mint pl. a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és a Bartók Béla Szakközépiskola és Gimnázium. A program használata a segédeszközökön kívül, intézményes keretek között a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Tanárképző Intézetében tanulható meg részletesebben, ahol külső érdeklődők számára is szerveznek oktatást. A résztvevők két lépcsőben (kezdő és haladó) sajátíthatják el a program használatát. A jelentkezés ajánlott feltétele a zenei írás-olvasás elemeinek alapszintű (zeneiskolai) és a számítógépes szövegszerkesztés ismerete.
Jelentkezés és információ: 266-4197 (Szigeti Dénesné)
További felvilágosítást és tájékoztatást kérésre e-mail címre küldenek. Kapcsolat: Tősér Dániel