^
Termékek
Frissítés
Kapcsolat
Árlista
Kottagrafika
Link

Letöltés Tudásbázis Könyv Referencia Oktatás Fórum

 

Vizuális Index - Quick Reference Card

Minden szónál többet mond egy kép. A programhoz mellékelt Quick Reference Card alábbi két oldala segít eligazodni a kotta részeinek angol elnevezésiben. A kis képekre kattintva részleteiben megtekintheti és letöltheti az eredeti oldalképeket.
   

 

Szótár

A Finale programokhoz nem készült magyar nyelvű felhasználói leírás. Amennyiben szüksége van az angol zenei szavak és kifejezések pontos magyar megfelelőjére, ajánljuk figyelmébe az eddig megjelent legteljesebb szaknyelvi szótárt:
Magyar-angol zenei szaknyelvi szótár
Ittzésné Kövendi Kata:
Magyar-angol zenei szaknyelvi szótár /
English-Hungarian Dictionary of Musical Terminology
Bp. 2001
ISBN 963-00-7182-7
Kiadó:
Jazz Oktatási és Kutatási Alapítvány
H-1074 Budapest, Rákóczi út 60. I/19.
tel/fax.:  344-6044, (30) 962-4914
Postai cím: H-1426 Bp. Pf. 73
e-mail: info@pannonjazz.hu
web: www.pannonjazz.hu
"Az angol legújabb kori jelentőségét ismerve könnyű belátni, hogy ez a könyv nélkülözhetetlen lesz, és nem csak a hivatásos fordítók számára. Olyan tanárok, tanulók, zenebarátok fogják használni, akik a legátfogóbb és legfrissebb forrásokból szeretnének tájékozódni. A hanglemezpiac mérvadó folyóirata a Gramophone ugyebár angol nyelvű, éppúgy, mint a Musical Times, vagy az Early Music. Fontos szakkönyvek, kalauzok (legyen szó a Pravoszláv egyházzenéről, a Silbermann hangolásról, vagy az okcitán nyelvű reneszánsz vokális zene kiejtési problematikájáról), szintén csak angolul jelentek meg. Vegyük még mindehhez az Internetet, mint információforrást, és a hagyománytisztelő idősebb szakemberek is be fogják látni, hogy a zene közvetítő szaknyelve nem a német, és már régen nem az olasz.
Ittzés Kata szótára egy kötetben tartalmazza az angol-magyar, és a magyar-angol kifejezéseket. A kötet mintegy 6500 szócikket tartalmaz, külön jelölve, ha a brit, illetve az amerikai terminológia eltér.
Az ilyen - viszonylag kis példányszámban megjelenő - szakkönyvek szokásos árához képest a kiadvány ára egyáltalán nem túlzott, sőt a kiadónál (lásd: www.pannonjazz.hu) megrendelt és átvett példányokat a bolti árnál olcsóbban is meg lehet kapni."